Echipamente pentru automatizari industriale

NOUTATI

Valva coaxiala VMK 20 DR NC in industria chimica

04.06.13

romdevices

Industria vopselurilor si a lacurilor de protectie este in continua dezvoltare, imbunatatirea acestora facandu-se la intervale de aproximativ 6 luni.

De fapt, performante cum ar fi zeci, uneori sute de nuante intr-o familie de culori, tehnologia de colorare rapida, texturile speciale, rezistenta la mucegai si ciuperci, longevitatea sau calitatea de acoperire intr-un singur strat, sunt de obicei obtinute si testate in laboratoarele de cercetare sau prototipuri.
Dar ceea ce funtioneaza in laborator nu functioneaza mereu si in fabricile mari, cu exceptia cazului in care precizia procesului este similara preciziei din laborator. Dozarea exacta, sincronizarea la intervale precise de timp si precizia umplerii sunt caracteristici esentiale in astfel de instalatii.

Calitatea abraziva a materiei prime si presiunile mari, inerente in fabricarea vopselelor, lacurilor de protectie si a cernelurilor pe baza de minerale afecteaza garniturile, scaunul valvelor sau inelele de etansare pe tot parcursul procesului.
Din acest motiv, un producator de vopseluri premium a optat, in cele din urma, pentru valvele Co-ax atunci cand a decis sa retehnologizeze linia de vopsea texturata.

Valvele co-ax nu sunt ieftine dar costa mult mai putin decat opririle de productie neasteptate sau reparatiile neplanificate.
Constructia valvei cu tub de control coaxial asigura functionarea extrem de rapida, shut-off pozitiv si ciclu de functionare non-stop fiind solutia cea mai fiabila pentru instalatiile moderne.

Principalul obiectiv al retehnologizariii a fost eliminarea fenomenului de colmatare si strangulare in sistemul de dozare a liniei de vopsea texturata si pastrarea capacitatii de functionare la parametrii proiectati.

Pentru a asigura consistenta culorilor si performante chimice bune de la lot la lot in conditiile proceselor reale din instalatii, sistemele de dozare au fost reconstruite pentru a face previzibile variatiile de presiune care au loc in orice instalatie de prelucrare complexa.Tubul coaxial de control nu sesizeaza variatiile de presiune iar valva cu presiune echilibrata si il protejeaza de orice urma de uzura.
Prin urmare, precizia, performanta "pozitiv on/off" si ciclul lung de viata solicitat de productia la scara nu sunt in pericol de a fi compromise de variatii ale presiunii pe valva.

Precizia foarte buna si fiabilitatea tehnologiei cu tub coaxial impreuna cu intervalul mare de operare pentru presiune de la vacuum la 517 bar si temperatura de la -163°C la 400°C, asigura functionarea optima chiar si in aplicatii exigente.

Fisa tehnica valva coaxiala cu 3 cai: VMK20DR NCValvele coaxiale ofera multe avantaje deosebite:

Presiune balansata/Operare de la zero bari : modul de proiectare mentine fortele in interiorul valvei in echilibru; spre deosebire de valvele conventionale, valvele coaxiale nu necesita o presiune diferentiala minima pentru a functiona.

Ermetica/etansa la presiunea inversa: cand valva e inchisa, chiar pentru presiuni mari la iesire, nu sunt scapari de fluid.

Fara intretinere: datorita proiectarii unice, cu un singur element in miscare, fara tija, garnituri si actuator extern, valvele coaxiale nu necesita nicio intretinere. Proiectarea unica minimizeaza uzura scaunului valvei chiar cand sunt vehiculate fluide contaminate.

Actionare rapida: executia cu presiune balansata asigura o operare rapida si repetabila in mai putin de 30 ms, facand din valva coaxiala una dintre cele mai rapide valve.

Operare bidirectionala: proiectarea valvei permite trecerea fluidului in ambele directii fara a mai necesita valve suplimentare.

Executie compacta: proiectarea valvei coaxiale permite dimensiuni reduse fara actuatoare voluminoase.Inapoi
Romdevices