Echipamente pentru automatizari industriale

NOUTATI

Valva coaxiala tip SPP-1 15 PC pentru reducerea presiunii

18.09.12

romdevices


Valva coaxiala SPP-1 15 PC este un reductor de presiune actionat pneumatic, cu valva pilot, comandata electric cu semnal 0-10Vcc.

Valva este compusa din valva de baza, valva pilot, regulatorul de presiune, manometru si convertorul electro-pneumatic.

Comanda valvei de baza se face pneumatic cu valva pilot actionata de convertorul electro-pneumatic. Pragul de limitare al presiunii se regleaza prin modificarea tensiunii de comanda, care este un semnal analogic extern 0-10 Vcc, urmarind indicatia manometrului. Regulatorul inclus compara presiunea fluidului si cea a arcului, care actioneaza pentru a deschide valva si presiunea aerului comprimat de comanda, care actioneaza pentru a inchide valva. Cand presiunea fluidului vehiculat creste, valva se inchide pana la realizarea echilibrului intre presiunea fluidului + presiunea arcului si presiunea aerului de comanda corespunzatoare semnalului de referinta. Cand presiunea fluidului vehiculat scade, valva se deschide pana la realizarea echilibrului intre presiunea fluidului + presiunea arcului si presiunea aerului de comanda corespunzatoare semnalului de referinta.


Aplicatia practica consta in realizarea alimentarii cu ulei de racire a doua utilaje. Uleiul trece intai printr-o valva de limitare a presiunii montata in paralel cu pompa si apoi prin doua valve de reducere a presiunii care se monteaza in serie pe circuitele pompa - utilaj. Daca presiunea uleiului creste, valva se va inchide, reducand presiunea, pana se realizeaza echilibrul; daca presiunea uleiului scade valva se va deschide, crescand presiunea, pana se realizeaza echilibrul.
Fisa tehnica (PDF) : Valva coaxiala pentru reglarea presiunii SPP-1 15PC


Valvele coaxiale ofera multe avantaje deosebite:


Presiune balansata/Operare de la zero bari : modul de proiectare mentine fortele in interiorul valvei in echilibru; spre deosebire de valvele conventionale, valvele coaxiale nu necesita o presiune diferentiala minima pentru a functiona.


Ermetica/etansa la presiunea inversa: cand valva e inchisa, chiar pentru presiuni mari la iesire, nu sunt scapari de fluid.


Fara intretinere: datorita proiectarii unice, cu un singur element in miscare, fara tija, garnituri si actuator extern, valvele coaxiale nu necesita nicio intretinere. Proiectarea unica minimizeaza uzura scaunului valvei chiar cand sunt vehiculate fluide contaminate.


Actionare rapida: executia cu presiune balansata asigura o operare rapida si repetabila in mai putin de 30 ms, facand din valva coaxiala una dintre cele mai rapide valve.


Operare bidirectionala: proiectarea valvei permite trecerea fluidului in ambele directii fara a mai necesita valve suplimentare. Executie compacta: proiectarea valvei coaxiale permite dimensiuni reduse fara actuatoare voluminoase.


Inapoi
Romdevices