Echipamente pentru automatizari industriale

NOUTATI

UDM 60-Un nou numarator universal

10.02.09

romdevices

Numaratorul modular UDM 60 se adreseaza unor aplicatii variate incepand de la agricultura si energie regenerabila pana la industria chimica si farmaceutica.El masoara urmatorii parametri ai proceselor tehnologice: viteza, deplasarea, perioada si cantitate.


Caracteristici tehnice:


-Afisaj dublu LCD cu 6 digiti


-Domeniu: frecventa 0,001-50 kHz / perioada: 20-1000


-Precizie nominala de 0,001% din valoarea citita


-Tipuri de intrari: PNP, NPN, NAMUR, TTL, contact liber de tensiune, semnal alternativ


-Iesire 4-20 mA sau 0-10 VDC


-Pana la 4 iesiri de alarma pe releu


-Comunicatie seriala RS485 / RS232 (protocol Modbus)


-Programare de la PC cu ajutorul unui software special


-Grad de protectie IP67 Aplicatii pentru UDM 60


Controlul vitezei si numararea schiorilor pentru teleschi


Viteza teleschiului dintr-o statiune trebuie controlata. In acelasi timp avem nevoie de o situatie zilnica privind numarul turistilor care au folosit instalatia. Dimineata, la pornirea instalatiei de teleschi numarul schiorilor din ziua precedenta trebuie resetat.UDM60 masoara viteza teleschiului, exprimata direct in m / min cu ajutorul functiei sale de scalare.A doua intrare este alocata numararii turistilor, care, atunci cand se urca in teleschi intrerup un fascicol laser al unui fotsenzor.Atunci cand viteza teleschiului depaseste valoara programata , una din iesirile digitale ale numaratorului UDM 60 opreste instalatia pana cand operatorul gaseste motivul pentru care s-a produs defectul.La pornire, un semnal digital conectat la modulul de intrare, reseteaza numaratorul UDM-ului.


 Controlul unui amestec de lichide


In industria farmaceutica exista un aparat folosit in amestecarea in proportii dorite a doua lichide diferite.Cantitatea de lichid B raportata la cantitatea totala (A+B) va fi afisata si controlata, asigurandu-se ca valoarea este constanta si cu o tolerant definita.Doua traductoare de debit au un semnal de iesire a carui frecventa este proportionala cu viteza de curgere a lichidului prin tubulatura.Iesirile traductoarelor de debit se conecteaza la intrarile UDM60 si se selecteaza functia F6 amestec.Cu ajutorul celor 4 iesiri digitale, operatorul este avertizat asupra depasirii tolerantei admise, iar iesirea analogica este semnalul de reactie pentru controlul procesului.


Modernizarea sitemelor de contorizare pentru energie electrica.


Un proprietar de cladire inchiriaza spatial mai multor firme, pentru a-si desfasura activitatea.Exista un singur contract cu furnizorul de energie electrica si contoare electromecanice in fiecare zona inchiriata pentru a se efectua tarifarea individuala. Contoarele au o iesire in pulsuri. Cateva zone mai noi sunt echipate cu contoare EM24 (cu cetificat MID) si un sistem bazat pe PowerSoft a fost implementat pentru managementul costurilor.Semnalele de iesire ale contoarelor vechi sunt preluate de UDM 60 (functionand ca numerator dublu pentru energie activa si reactiva) care afiseaza ambele valori ale energiilor. Aceste valori sunt apoi transmise via Modbus catre PC-ul pe care ruleaza Powersoft, inregistrate si analizate impreuna cu informatiile venite de la EM24.

Inapoi
Romdevices