Echipamente pentru automatizari industriale

NOUTATI

STT500 - Noul inclinometru de la Penny and Giles

04.06.09

romdevicesPenny and Giles , specialisti in proiectarea si producerea de senzori de pozitie, au lansat un nou senzor robust pentru masurarea inclinarii - inclinometrul STT500.

Inclinometrul este partea esentiala a sistemului de siguranta de pe o macara, sistem proiectat sa alarmeze operatorul in cazul in care este depasit domeniul sigur de functionare al utilajului. Sistemul de siguranta masoara unghiul si extensia bratului macaralei si calculeaza daca macaraua lucreaza in limitele de siguranta impuse de producator.
Bazat pe tehnologia Solid State 3D-MEMS, inclinometrul STT500 este proiectat sa masoare inclinatia relativa a senzorului fata de gravitatia pamanutului. STT500 ofera avantaje distincte privind fiabilitatea, stabilitatea si compactibilitatea, superioare performantelor oferite de senzorii de tip pendul, senzorii cu lichid sau electrolitici.Functioneaza cu o tensiune de alimentare de 5 V / 8-30 V, domeniile de masura disponibile sunt: ± 10°, ± 20°, ± 30° sau ± 60°, iar la iesire furnizeaza un semnal 0.5-4.5 Vcc, cu o tensiune nominala de 2.5Vcc la o inclinare de 0°.

STT500 este montat intr-o carcasa din aliaj de aluminiu (grad marin LM6), diametrul flansei fiind de 88 mm. Are un grad ridicat de protectie - IP69K -rezista la praf si umiditate, chiar si la jeturi de apa.

Senzorul nu are parti in miscare si de aceea are o rezistenta foarte buna la socuri si vibratii, fiind supus la teste de pana la 20.000g. Poate rezista la temperaturi de operare de la -40° la +125°C si are o imunitate EMC de 100V/m.


Pentru flexibilitate maxima, noul senzor consuma un curent mic de numai 6.5mA, putand astfel fi integrat in sisteme alimentate de la baterie. Pentru o usoara instalare, inclinometrul STT500 poate fi livrat cu presetupa pentru cablu, cu cablu (500 mm) sau cu conector M12.

Modelul STT280 (incorporat intr-o carcasa de numai 28 mm) a fost de asemenea upgradat fiind disponibile mai multe domenii de masura: ± 10°, ± 20°, ± 30° sau ± 60°.

Senzorii Penny and Giles ofera o solutie extrem de fiabila pentru masurarea inclinarii, fiind utilizati intr-o varietate de aplicatii, cum ar fi: echipamente pentru constructia drumurilor, vehicule agricole, sisteme de manipulare a containerelor sau sisteme hidraulice de ridicare, etc.

Mai multe detalii gasiti aici.
Inapoi
Romdevices